Summer of 69

Bryan Adams är en artist jag aldrig tröttnar på. Med låtar som Summer of 69, Heaven, When you're gone och många fler så hör man hans låtar med jämna mellanrum. Min fråga är - hur kan jag ha lyckats missa denna fina underbar video? Att Bryan var (är!) riktigt het gör det inte precis sämre... Puss.


What I bought yesterday





80 kronor på H&M. Rena fyndet.

Armsmycke

Inte bästa kvaliten på bilden, men men. Ser ni armsmycket Freddie har på sig? Ett sånt ska jag leta efter nu. Puss


Nyvaken Bam

Hello friends.
Igår blev en lång dag med många ups and downs. Shopping blev det också, vad får ni se lite senare. Idag kommer uppdatering antagligen bli väldigt dålig - det har den förresten varit i flera dagar nu. Har haft mycket att göra och ikväll ska jag till Kristianstad för en inflyttningsfest. Är fett pepp. Inte varit ute sedan i december, allt pga mina smärtor. Men idag! Nu jävlar!

Så här ser en ganska nyvaken Bam ut.  Puss på er.


Ny kategori

Bu!
Nu finns det en ny kategori här i bloggen. Jag är ett enormt fan av bandet Queen, något som jag gärna nämner om och om igen... så från och med nu så ska ni också få höra på mitt gnäll om detta underbara band. Puss.


Idag


Paddington

Jag minns... att jag hade en massa Paddington avsnitt på VHS... och nu sitter jag och blir helt förtjust (än en gång) i denna underbara lilla Björn. Den brittiska accenten gör det hela ännu sötare. Enjoy


Ps. "... like he had tea with a bear everyday..." och "from the darkest Peruuuu" är ju helt a m a z i n g.




Andar

Satt och kollade på Det okända på TV precis. Jag är som sagt extremt besatt i mystiska saker, men samtidigt så hatar jag program som detta. Varför då? Jo, helt enkelt för att sådana program skrämmer skiten ur mig. Vetenskapsnissen som jag är så vill jag verkligen inte tro på andar, spöken, Laban och fan vet vad det heter. I vilket fall som helst så tänkte jag ta en dusch, men min blick fastnade på Tvn för några minuter och jag satt kvar. Främst av anledningen att jag inte vågade gå genom hela lägenheten och in till duschen. Och att stå där inne helt ensam känns som något omöjligt just nu. Hahah.

Jag är ganska mesig när det gäller sånt. I vanliga fall kan jag gå genom hela stan mitt i natten, mörket och ensamheten rör mig inte i ryggen. Men andar. Oh my god, they freak me out. Jag trodde inte på spöken förr, faktiskt, men hur det ändrades kan jag berätta lite senare! Tror ni på spöken? Puss.





Curling

Tankar som dök upp i mitt huvud efter att ha kollat på curlingmatchen mellan Danmark och Sverige.


x Har curlingföräldrar också matchande kläder och internationella tävlingar?

x Städerskorna på min högstadieskola skulle kunnat ta guld i curling VM anyday. De kunde sin grej, ska ni veta!

x Danskar suger verkligen.

Puss.

Till fingrarna

Mums! Titta på detta sex små sötingar. Finns på Nelly, om plånboken tillåter.






Biggest loser

Nu ska jag snart springa och kolla på Biggest loser. Först ska jag äta en bulle eller fem. Magen kvällskurrar lite. Det tar på krafterna att plugga rättshistoria... eller ja. Kanske så kurrar den för att det gått X antal timmar sedan jag åt sist. Vem vet? Jag röstar på det första alternativet, så att jag får känna mig lite duktig för en gångs skull. Hahah.  Ciao.

Ps.
Så här ser en pluggande Bam ut. Slarvig fläta och nada smink. Oj! Vilka påsar jag har under ögonen...


Nyfiken i en strut

Tja!
Jag är ganska nyfiken av mig, helt galen i historia, konspirationsteorier, mystiska saker och rymden. En nörd, helt enkelt. Att läsa om saker som vi inte helt och hållet förstår kan göra mig helt galen, jag vill verkligen kunna förstå allt till hundra procent, men jag är samtidigt väldigt fascinerad av det. Kunskap i alla dess former lockar mig och har gjort att min bokhylla (och lådor på vinden, och i bokhyllan hos mamma) är fylld med böcker av alla dess slag. Synonymordböcker, historieböcker och psykologiböcker får slåss med mina romaner och gamla barnböcker.

All den här kunskapsjakten har letat sig vidare till internet och idag hittade jag en jättecool sida. World mysteries heter den, och där kan man läsa om allt möjligt som vi människor inte helt och hållet förstår sig på. Kolla in den, vett jag. Här är länken.



Stora stenklot på Costa Rica. De är gjorda näst intill perfekt runda, för hand och ingen vet vem som gjort dem och varför. En teori är att det är indianer... Liknande har funnits på en ö i närheten.

Så här söt kan man vara


Ringar

Tudels.
Jag älskar smycken. Så enkelt är det. Just nu så har jag en ringperiod, jag kan verkligen inte sitta vid internet eller gå en runda i stan utan att dreggla över alla dessa små vackra skapelser. Har tyvärr ganska svårt för att hitta ringar som passar mina minifingrar, så jag har löst det genom att många gånger ha dem på pekfingret, då det är tjockare än ringfinger och långfinger. Tydligen. Här har ni några av mina. Kisses.





Melodifestivalen

Tudelu
Sitter och råpluggar juridik, just nu Regeringsformen. Väldigt intressant men skulle ändå mycket hellre spenderat kvällen på annat sätt. Kanske med vänner på något mysigt fik. Men finns inte mycket att göra åt det, än att plugga snabbare och hoppas på att man hinner göra något roligt senare ikväll. No more complains.

Nå, såg ni Melodifestivalen igår? Jag kollade faktiskt, komiskt nog. Två gånger i rad har jag sett det i år, till skillnad från förra året då jag bara såg tjugo minuter av finalen. Tycker personligen att det är överdrivet med en massa delfinaler och alla röstningar, men SVT drar ju tydligen in pengar tack vare skiten - annars skulle de ju aldrig fortsatt. Personligen så tyckte jag att låten YEBA var ganska cool, men Sverige var nog inte redo för en så pass kontroversiell låt. Tyvärr. Darin gjorde bra ifrån sig, men ja... de andra flickorna som gick vidare..hrm. Är det bara jag som inte alls gillade sångarens röst? Puss


Darin, så som han såg ut 'på min tid'. Hahaha.


Vad man gör när man har tråkigt.


Först var jag glad. Så tänkte jag på alla mina läskiga bloggläsare och då blev jag rädd!

Jag blev så rädd så att jag blev ledsen! Sen försökte jag skrämmas tillbaka!

Bu!       Nej, men nu ska vi vara vänner! Puss

Söndagmorgon?

God morgon!
Nåja, det är väl inte riktigt morgon längre, men på söndagar får man sova lite längre! Jag har dock varit vaken i några timmar nu, sedan halv elva ungefär. Jag gick ut en runda för att piggna till men det var så pass kallt och rått att det inte ens var skönt. Hade varken mössa eller vantar här, är inte hemma förstår ni! Typiskt mig att glömma något så viktigt som vantar. Men det gör egentligen inte så mycket, jag blev snabbt varm när jag satte mig med en kopp te när jag kommit in.

Idag är det pluggsöndag a la Bam. Ska röra mig hemåt om en halvtimme sisådär, sen blir det en lång dejt med skolböckerna ikväll. Och så måste jag klämma in tid till en maskintvätt (eller femton som vi egentligen behöver...) Vilken rolig kväll jag har framför mig va!? Puss

Ps.
Så här pigg och fresh är jag just nu. Haha. Älskar att ljuset gör så att handen ser fett äcklig ut! Enjoy.


The kids aren't alright

Tja!

Gott folk - gör nu som kära Bam säger åt er - lyssna på denna underbara låten. Puss


100% avkoppling

Bu!
Vad härligt med lördag! Igårkväll så gjorde jag absolut ingenting. Min bästa vän var över här på eftermiddagen men hon stack framåtkvällen - och då inledde jag min slappekväll. Chips, kanelgifflar och kakor. Mums! Jag läste Cosmo, Illustrerad vetenskap och såg på jPod. Mysigt som fasen. Somnade gjorde jag redan halv tolv. Härligt!

Idag har väl sett ut ungefär likadant. Då jag har haft så extremt svårt att slappna av sedan i början av januari så njuter jag verkligen av att kunna koppla av några dagar i rad. Det behövs. Puss på er.


Im' off

Nu drar jag till vårdcentralen. Ciao


Jpod

Tudelu!
För några år sedan ramlade jag över en bok som skulle visa sig att vara den roligaste jag nånsin läst - ett bra betyg från någon som läst en hel del under sina 20 år på jorden. Jpod av Douglas Coupland. När jag sedan fick reda på att det gjorts en serie av mästerverket så blev jag lite tveksam. Kan en bok göras om till en bra serie/film? Visst, det finns gulkorn såsom Sagan om ringen-triologin, men även ... mindre lyckade försök så som da Vinci koden (som är bra, men långt från kvaliteten som boken har).

Jpod handlar om Ethan och hans jobbarkompisar i jpoden. Gänget är minst sagt...speciella och jobbar med att utveckla ett skateboardspel när de får en ny chef - som vill ha bort att blod och lägga till en sköldpadda. Ethans mamma odlar cannabis i källaren och råkar en dag ta död på en langare, medans hans pappa kämpar på med sin misslyckade skådespelarkarriär och 'sitt livs (nya) kärlek', om man säger så. Och en dag hittar Ethan minst sagt en överraskning i sin lägenhet....

Nu har jag sett drygt ett och en halvt avsnitt av Jpod och jag är mer än imponerad. Fortsätter det så här så måste jag erkänna att det är en av de bästa serierna jag varit med om. Men sen är jag en sucker för nördar också. Och dataspel. Och humor i allmänhet. Här får ni i allafall ett smakprov.



T-shirt

Bu!
Jag älskar kläder, som så många andra, och jag är helt galen i t-shirtar med tryck. Helst så ska trycken antingen vara lite nördiga eller streetaktiga. En tröja med tex My Little Pony är också väldigt mig. Och så Star Wars. Alltid älskade Star Wars. Helst så ska tröjan vara lite halvlös och sitta lite nonchalant - i ett sånt läge är det ingen tvekan om att mitt favoritplagg är en tryckt-shirt.



Indie

Tjena mittbenor!
Är allt bra med er? Jag mår superduperfint. Tänkte bara titta in och visa er min söta - och väldigt vilda - kanin Indie.


Tävling hos Foki

Tudelu!

Just nu har Foki en tävling där man kan vinna en söt liten laptop med ett mobilt bredband från Telia. Huhuh, vad sugen man blir på vinst!

Varför borde jag vinna då?
Min egen dator är alldeles för otymplig att ta med ut för att kunna använda någon annanstans än hemma, och något mobilt bredband äger jag inte heller - alltså skulle detta suttit perfekt! Pluggar distans gör jag jag också - ännu en bra anledning till att ha en smidig liten sötnos med mobilt bredband - plugga och samtidigt njuta av våren (som jag hoppas visar sig i Malmö snart) Perfekt ju!

Ciao. Ps. In och tävla du också!


Frustrerande spel

Tjoho!
Jag vet inte hur det är med er, men jag själv blir väldigt lätt beroende av olika spel och quizes på internet. Nu snackar vi inte småberoende heller, nejnej, utan jag kan verklign inte sluta spela på evigheter. I somras så tjatade folket omkring mig om att jag skulle börja spela facebookspelet Farmville, och till slut gick jag motvilligt med på att testa. Sen var jag fast - och det är jag än idag.

För ett år sedan eller så testade jag och en vän på The impossible quiz och ni kan själv tänka er hur det gick... flera timmar spenderade vi framför detta frustrerande jävla påhitt - ursäkta ordvalet men det är verkligen så! I förmiddags så bestämde jag mig för att testa på igen... tre timmar senare är jag helt galen - drar mig själv i håret, svär, och får allmänt spel. Testa ni på... Här finns det!



Jakten på den förlorade symbolen

Bu!
Idag har det varit en ganska aktiv dag för mig, jag har diskat ett berg med smutsdisk, dammsugat kök, tvättat golv och torkat av en massa skåp. Vilken hemmafru jag är, va!? Så jag bestämde mig för att belöna mig själv med ett skönt och varmt bad, med hårinpackning, peeling och fan vet vad allt heter. Nu är jag renare än någonsin och sitter och läser om atomer igen. Vilket liv jag har för tillfällligt, eller hur? Nästan så att man borde slå klackarna i taket snart, så fort min kropp pallar med trycket! Då får Malmö se upp...

Efter kemipluggandet så tänkte jag spendera en stund framför en Jakten på den förlorade symbolen. Vad jag har förstått det som så är det en dokumentär där de följer upp alla ledtrådar som herr författare och Gud-på-att-använda-ord Dan Brown gav i boken. Ärligt talat så är jag inte säker på att jag ska se den... har boken i bokhyllan men har inte haft tid att läsa den ännu, tyvärr. Känns som att jag förstör alldeles för mycket om jag ser den... Kanske borde leta upp något liknande till Da vinci koden eller Änglar och demoner, för dem har jag ju både läst och sett filmerna. Hrm... vi får se hur det blir med det. Jag återkommer nog.





Ja rule

Morrn!
Har spenderat ett par timmar med att kolla stand up comedy på youtube. Är man nere så är det ett bra sätt att piggna till på. Klippet nedan är ett av mina favoritklipp nånsin, jag vet inte riktigt varför men jag asgarvar varenda gång jag sett det fastän jag sett det runt 50 gånger. Kanske är det jag som har dålig humor - kanske är Dave Chapelle sjukt rolig.

Andra jag gillar är till exempel Chris Rock och Jeff Dunham. Två komiker med helt olika inriktningar och stil, men lika roliga ändå. På den svenska 'marknaden' finns Johan Glans (har ni inte sett World Tour Of Skåne så se den! Nu!), Magnus Betnér (i lagom mängder) och Björn Gustavsson (även denna grabben i lagom mängder). Soran Ismail är en annan favorit - honom tröttnar jag inte på.

Tvtips: Parlamentet och Raw är de bästa humorprogrammen vi har i Sverige, utan tvekan. Många av de andra programmen är så...jag vet inte, men inte alls på tidigare nämndas nivå.

Enjoy

Ps. Vet ni att ni kan hitta ljudklipp med till exempel Chris Rock på spotify? Det är bara att söka. Ds.


Alla hjärtans dag

Tudelu mina vänner!
Anledningen till att jag inte bloggat idag är att jag vaknade väldigt sent och tio minuter senare satt jag med kemiboken i knäet. Har verkligen inte haft tid - det har jag inte nu heller, egentligen, att koppla av vid datorn och därför har jag ej heller gjort det. Enkelt och sant. Just nu sitter jag och läser om atomer, jävligt intressant! Jag måste erkänna, fastän jag var en riktig plugghäst i skolan så var kemi aldrig riktigt min grej. Enda ämnet jag var sämre på, av de teoretiska då, var biologi och där hade vi samma lärare. Kanske hade med det att göra? En lärare man inte klickade med pedagogiskt - för nu är det verkligen skitintressant och roligt och ja! Allt! Utom enkelt då...

Ingen har väl missat att det är alla hjärtans dag idag... en av de mest överskattade dagarna om året. Visst, tanken är fin - älska de du älskar ännu mer. Men ja, jag vet inte, det faller ihop i mina ögon. Jag vill älska och bli älskad till max 265 dagar om året och inte bara den 14 februari. Är man singel så får man ångest för att man är ensam när "alla andra" är tillsammans och är man i ett förhållande så får man press på sig för man måste umgås och ge varandra presenter. Förlåt, men detta är inte riktigt min grej. Sen, som sagt. Tanken är fin och jag önskar er ändå en underbar alla hjärtans dag. Vad ni än gör. Puss.





Nörd

Hejhej!
Jag har spenderat ett par timmar med att spela datorspel och vet ni vad? Vi klarade skiten. FÖRSTA gången jag spelade och allt. Nåja... känner mig väldigt nördigt just nu. g33kig. Dock 1337. Ja, ni fattar poängen. Nu ska jag fortsätta, ciao.




I used to believe...

Tja! Hoppas att ni alla har en trevlig lördagskväll, vad ni än gör. Själv så har jag tagit en paus (en lång en...) från pluggandet för att kolla på melodifestivalen och slösurfa lite. När jag satt och läste på forumet flashback i en tråd om dumma saker man trodde på när man var liten så snubblade jag på en ganska rolig site - I used to believe. Den innehåller precis vad det låter som; historier om vad man brukade tro på som liten. Kolla in sidan här! Här hittar ni tråden på forumet. Have fun.




IRC

Tudelu!
Nörd som man är så uppskattade jag denna lilla videon. Från serien Numb3rs, och de snackar om IRC. Check it out.


Naglar

Hello bloggisar!

Denna kalla lördag (shiet, tänkte inte ens på att det var lördag) spenderar jag med läxböcker och OS på tv. Såg ett klipp på aftonbladet om killen som dog nu vid invigningen. (Här är ett videoklipp från AB)Väldigt hemskt sätt att dö på, att i 144 km/h flyga in i en metallpåle. Aj...

Nåja, jag har precis tagit en paus från pluggandet och satt på lösnaglar. Borde egentligen sticka till en salong och fixa dem på "riktigt" så att säga men jag har varken tid eller pengar till det just nu. Så det får bli lösisar. Jag har dock alltid problem med att hitta rätt storlek då jag har minipetit-fingrar och då också sjukt små naglar. Allt blir så stort. Men det brukar lösa sig någorlunda till slut, efter många om och men... Puss



You and Me

i natt vaknade jag upp i en dröm
som jag önskar vore verklighet

det var sommar och vi älskade varandra
precis som vi gör idag
men i världen fanns endast vi
och i dina ord fanns lust och längtan
efter min kropp och själ
efter den stund som snart skulle komma
efter den kärlek jag skulle visa
genom att låta mina läppar röra
varenda del av din kropp

när vi två äntligen blev en
så upplevde vi något nytt
just då fanns ingen annan
än bara du och jag

fastän drömmen nu är över
så lever känslan kvar i mig

att vi är som två små barn
det vet vi båda två
med söndriga själar
från förr
men det är vår styrka
det för oss samman
det gör oss till ett lag
och får oss att älska
till evighetens slut

för i drömmen sökte jag livets svar
och jag fann det i dig
att vi är varandras motpoler
att vi ger varandra perspektiv
tack vare ödets hjälpande hand
kom du med en viskning
från långt bort i en annan värld
kom du
och gav mig alla de svar
jag sökte


Alla dessa klänningar...

Tjena mittbenor!
Jag sitter och varvar fysikboken med fönsternätshopping. Åh, är så sugen på att bara hitta en si sådär
50 000
kronor i presentkort i någon rolig affär. Man vill ju inte hitta pengar för då får man ju bara ångest om man inte sparar åtminstone liiiite - vilket gör presentkort till det bästa valet!

Just nu kollar jag in lite klänningar, något som jag aldrig får nog av. Har tagit en titt in i min garderob och ja.. jag känner att den behöver en uppdatering, fastän den nog inte håller med... LITE fullt där inne.

I alla fall, här får ni se några av mina favoriter i klänningsväg hos Nelly. Enjoy.






Irritation och design

Hejsan busungar!
Ibland så blir man bara helt gaalen på någon eller något som irriterar en, och verkligen går innanför huden. Man blir helt galen! Och jag är ju inte tjejen med bäst temperament i stan heller... kan verkligen sitta och skaka åt någon stackars krake som råkat göra mig irriterad (eller så har jag missförstått)... och det sitter ofta i länge också! Det hände mig idag - och jag vet knappt vad jag blev irriterad över. Jag var alltså så pass upptagen med att vara en surpuppa att jag i stort sett glömde vad jag var suris över. BRA, bam, BRA!

Så, designen börjar komma på plats, dock inte helt färdigt ännu. Det fixar sig nog under dagen eller imorgon, jippie! Vad tycks!? Nu ska jag snart röra mig hemåt, ut i det kalla snöiga Malmö. Ciao.


Nattaktiviteter

Hohohoho! Eller hur nu nattugglor låter...
Här sitter jag i mörkret. Mysigt är vad det är. Är fortfarande hemma hos mammsen, och imorgon bär det av hem till min egen lilla lya. Fredagsmys står på schemat för morgondagen, naiznaiz.

Vad har jag då för alternativ för nattaktiviteter nu då?


Observera min fina blomma. Och folk säger att jag inte ritar fint!? Skitsnack ju. Picasso förfan. Haha.
Kom precis på att det finns chips i köket... ska utan tvekan springa iväg nu. Puss


Bra för själen men...

Tjena mittbena!

Jag lyckades att somna rakt ner i fysikuppgifterna tidigare idag. Bra för själen med lite sömn, dåligt för fysikuppgifterna att jag försvann bort. Men det blev ingen lång sömn, några ynka få timmar. Men nu ska vi inte vara sådanna som klagar, det har en sådan söt dag - inatt födde min kusin en liten pojke, och senare på dagen blev mammas väninna farmor. Grattis på båda hållen.

Nu ska jag dock fortsätta att umgås med Herr Newton och de andra. Vi ses i dimman (eller?)

 


Jag gör tummen upp, precis som Carola! FYSIK! WOHO.


Plugghäst

Hellå! Inatt så har jag sovit hela noll timmar. Vad duktig jag är va? Haha, skämt åsido. Jag är inte helt avdäckad, men börjar kännas i ögonen. Nåja, ska försöka vara vaken till åtta, nio ikväll åtminstone. Vi får se hur det får, kika in senare för att få reda på hur det gick!

Just nu sitter jag med min mega Naturvetenskapsbok och pluggar fysik. Fastän jag är en samhällsnörd så tycker jag om fysik pinsamt mycket. Jag borde ju hata naturvetenskap, eller hur? Men icke sa Nicke, I love it. Så nu ska jag ta på mig brillorna och dyka ner i böckerna igen. Newton och grabbarna väntar på mig... Puss!


Så här söt är min pluggis-bok. Hrm... Stor som fasen om inte annat.

Hos mamma - tävling.

Hejsan kompisar!
Här sitter jag hemma hos mammsen och leker med kompisar på msn och skype. Underbart hah!

Sitter och kollar rundor och på en av mina två absoluta favoritbloggar så hittade jag en liten rolig tävling där man kan vinna ett fint smycke. Gå in på http://sandranordin.com/ och tävla du med!


På språng


Hej bloggvärlden. Nu ska jag springa iväg, hem till mamma och hälsa på. Blir nog så att jag sover där inatt.
Orkar inte ta mig hem igen, hah så lat man kan vara va? Sitter här och väntar på att min fina pojkvän ska komma hem bara för att pussa mig hejdå. Så sött av honom, eller hur? På tal om fina saker, titta på min nya ring (den blåa) som jag beställde häromdagen och som ramlade ner i brevlådan tidigare idag. Ni får se resten sen.
Nu hörde jag dörren öppnas. Pusshej.



Håret torkar

Tänkte titta in medans håret torkar, man vill ju inte gå ut i kylan med vått hår... med resultatet ishår. Nu ska jag ner och handla lite småsaker i gallerian som ligger två minuter bort. Vaddå att vår lägenhet har perfekt läge!?


Kråkfötter, mellantjocka ögonbryn och diskreta läppar. I like it.

En stressig början på dagen...

Tjena mittbenor! Jag har haft en hektisk förmiddag, dock så började den mysigt. Sprang ner till solariet som ligger på hörnan här nere och la mig där en kvart. Har känt mig så blek på sista tiden. Sen blev det att diska, dammsuga, våttorka och plocka undan. Nu ska jag springa in i duschen. Men här får ni en fin bild på min utväxt! Woho.


In the box



Hejsan bloggläsare!
Jag har varit så skrivsugen på sistone, jag har saknat det. Så nu är jag tillbaka, för tillfälligt. Blir en annan plats snart, är så himla pepp. Imorgon blir det massa skrivande, ses vi då?

Hello blogreaders! It's been emty without my blog, so I'm back, for now. I'll be writing more tomorrow, see you then?

Välkommen till min nya blogg!