bam

hjärta daniel.

Ångest

Jag var lycklig, jag mådde bra. Blinkade och vaknade upp sju timmar senare, i ett rum som var halvmörkt och kallt. Inga strumpor längre. Inte mina egna byxor. Jag kom hem igen för ett dygn sedan men mår fortfarande skit. Jag minns ingenting alls av vad som hände under de sju timmarna - från en fest till att bli läkarundersökt i ett mörkt litet rum där jag fick stanna i flera timmar.

Jag har fått berättat en hel del för mig. Tydligen så var jag en idiot. Poliser, slag, spottningar och så föll jag. Det förklarar all smärta jag har i kroppen.

Nu ska jag återhämta mig ytterliggare.

I LIKE

Fick idéen utav denna bloggaren!

Stuff I like:

A lkohol.
B arnen på jobb!
C arita (mammi)
D aniel
E ftermiddagsnap
F ramtidsplaner
G irlsen (my & johanna!)
H avet
I nlines (det var tider det)
J im (bror)
K ramar
L ördagar
M almö
N ittonhundranittio
O rdböcker
P ussel
Q uestions
R esor
S tockholm
T ivoli
U nderkläder!
V ärme
W oW
X som inte bråkar
Y tterliggare tusen saker
Z oo (älskar djur)
Å trå
Ä rlighet
Ö rhängen

HJÄRTA

Igår åt jag och P räkmackor. Mysigt. Sen så fick jag kinderägg som vi öppnade och åt i sängen. Supermysigt. Vi hade ljus i rummet och vi gjorde i stort sett inget mer än det. (förutom att se Toy Story 3 men det återkommer jag till senare). Perfekt kväll.


T. rex. En mes?

Har suttit och kollat på Livets museum på SVT Play. Detta avsnittet faktiskt. Livets museum handlar om Natural History museum i London, ett av världens mest populära museum. Där finns 70 miljoner olika djurarter. SJUTTIO MILJONER. Det är fler än min hjärna ens kan föreställa sig. Jag tänkte egentligen inte prata om programmet i sig (som i övrigt är AWESOME för en nördig historieätare som jag) utan om en sak som kom upp i avsnittet jag såg.  

Tyrannosaurus rex - en av världens mest kända dinosaurier och utan tvekan den som har haft mest genomslag bland barn. Det är vad jag ville snacka om, då jag är minst sagt upprörd. T. rex är känd som en kallblodig mördare på två ben. (Tänk Jurassic Parkfilmerna. Mm, precis!) Stora tänder, galen blick och en enorm kropp som kunde lunsa fram i helt otroliga hastigheter. Det är så jag har tänkt mig denna förhistoriska best. Men då visste jag ju inte det som jag fick reda på idag.

Jack Horner, USAs mest berömda paleontolog, har funnit och namngett flera dinosaurier. Han har även laft fram bevis för att dinosaurierna tog hand om sina bebisar (haha. Bebisar). [Rolig fakta. Horner var rådgivare till alla tre Jurassic Parkfilmerna och var inspirationen till huvudpersonen i filmerna; dr. Alan Grant. Enligt wikipedia då.] Åter till saken. Det mr. Horner framlägger argument för är det som förstörde min dag - en liiiiiten detalj om hur T. rex levde. Vad säger han då?

Att T. rex inte alls var en kallblodig mördare, utan en asätare. Mm. Jag blev också arg. HUR HAR JAG KUNNAT MISSA DETTA!? Vad är det som tyder på det då? Andra asätande dinosaurier hade tänder som var anpassade för att dela kött, långa framben (titta på bilden nedan för att se T. rex' pinsamma försök) och vassa klor. Allt detta användes i jakten på smaskiga småttingar som kunde ätas. T. rex hade istället tänder som var gjorda för att krossa ben (som hyenor har idag). Ännu en sak som stödjer detta är att T. rexen hade ett väldigt stort luktcentrum i hjärnan - även detta är precis som hos hyenor. Asätare måste vara väldigt duktiga på att lukta sig fram till kadaver. Det låter alltså minst sagt möjligt, om än förödande för min barndomssyn på den stora besten.

Något helt annat som går emot denna idéen (vid en första anblick) är dock teorin om att T. rexen var kannibal. Paleontologen Nick Longrich har hittat märken i ben som måste ha blivit gjorda utav ett stort rovdjur för 65 miljoner år sedan och T. rexen var det enda djur i den delen av världen som över huvud taget kunde frambringa sådan skada. Inget konstigt med det, om det inte vore att bitmärkena som mr Longrich funnit var på ben från en annan T.rex. Liknande bitmärken har efter detta funnits på flera olika T. rexben.

Kannibalism är inte speciellt ovanligt, enligt Hans-Dieter Sues (herrn leder avdelningen för ryggradsdjurspaleontologi på det naturhistoriska museumet i Washington D.C.). Snarare tvärtom. "Alla slags köttätare livnär sig på döda djur, som egentligen bara är kött som ligger och väntar på att tas", säger han. Det finns dock inte speciellt mycket domumentation om kannibalism bland dinosaurier, med några undantag. Nutida släktingar till de utdöda dinosarna är dock kända för sin kannibalism som många gånger riktar sig mot de egna ungarna. (exempel: krokodiler) Hrm.

En VÄLDIGT intressant sak är dock att bitmärkena verkar ha gjorts efter döden. Något som alltså stödjer Horners teori. Longrich säger dock att han inte vill utesluta en inbördes kamp mellan arterna, som kan ha åstadkommit bitmärkena.Vi får väl se vad framtida forskningsresultat och alster säger i ämnet...

Jag vet. Jag har skrivit en bibel. Men jag behövde någon att prata med, men jag är ensam just nu. Därför fick ni stå ut. Detta är väldigt intressant, men ändå helt galet fel i min hjärna. Samtidigt som det är logiskt. De små mesiga frambenen hos T. rex ser ju faktiskt ut som ben som var på väg att utvecklas bort då de var överflödiga, tänderna liknar inte tänder hos andra köttätande dinosaurier och användningen utav det stora luktcentrumet i hjärnan är också logiskt. Vad tror ni?


+

 

Man eller mus?


åhja

P lagar mat. Kan det blir bättre? Nej.

Papers

Jag läser tidningar av alla dess slag. Träning, mode och historia. Så länge jag gillar ämnet så sväljer jag tidningarna. Kanske beror det på att jag inte har tid att läsa böcker på samma sätt som förut. Utöver juridikböckerna då. Kanske beror det på något helt annat. Vad vet jag?

En sak som jag är helt säker på är att jag blev JÄVLIGT glad när P kom hem med en av dessa idag. Överraskning, I like. Den andra har jag sakta men säkert läst senaste veckan. Försökt spara lite, så att det inte skulle ta slut liksom. För vad är egentligen bättre än att läsa när man ligger i ett varmt bad?


Ont.

Jag har ont i magen. Mycket. Har haft det sedan i tisdags och just nu känns det förjävligt. Drog mig igenom snökaoset och kom fram till jobb (i tid och allt!) men en timme senare inser vi att jag faktiskt blev överflödig. Få som kunde komma fram till förskola/jobb och därför stannade hemma. Snabbt gick jag hem och här är jag. Fortfarande ont i magen. Så blir det när man jobbar med barn. Planer för helgen? Sluta ha ont. Ni då?


SHOES

Nya skor! (och en nördig tidning, men det är en hemlighet).

Jävligt bra dag med min fina P. Lugn, enkel och rolig. Och så nya skor. Mjao. Nu ska jag spela lite sen blir det mys vid Melodifestivalen. Faktiskt. :)

Vi hörs sen.

Normal


Dagens låt

Älskart. Jag vet. Tröttnar aldrig.


Fredag

Kvällen igår var perfekt. Ärligt talat så skulle ingenting kunnat vara bättre, verkligen ingenting.

Jag dök upp hos P för att få dricka ett glas vin medan mannen min stannade i köket och pillade på förrätt (!!). Jättegott, och middagen var också perfekt. ALLT. P var fint klädd. Han var len i ansiktet. Och så kysste han mig på det dära pirriga sättet som jag saknat så. Vi satt i soffan och kollade på TV, småpratade och myste.

Synd att morgonen idag började så dåligt bara.

BAM!

Är det bara jag, eller ser jag fett sugen ut på denna bilden? HAH!


Hur jag ser ut just nu.

Har hoppat i en kjol nu och snart blir det hem till P. Mysmys! Så här ser jag ut.

Haha, älskar att jag tittade på kameran just när jag skulle ta bild 1. Ser fett fjortis ut. Och fingrarna på bild 1&2. Im a tard.

 


FRIDAY

Jag fick sluta en halvtimme tidigare idag. Wie, det var skönt faktiskt. Har ändå jobbat över några timmar tidigare i veckan så det kändes okej för mig att gå hem och lägga mig i sängen och vila. Nu blir det dusch, fix och sedan hem till P. Vi hörs om en stund.

Trött

Jag är för trött för att blogga.

Frågan som alltid återkommer

Är det värt det?

Kamera

Detta fanns i det lilla paketet. Världens finaaste lilla kamera-ring. Både den och bilden är från Emmas fina lilla försäljning. Här! Titta in där.


Fröken.

Jag fick paket idag. Igen. Happy times. Visar lite senare vad det lilla brevpaketet innehöll. It is wonderful! Kom hem från jobbet för en stund sedan. Haft en riktigt bra dag, måste jag säga. Gooood times! Idag ska jag vika tvätt (för det var jag för lat för igår), chilla och göra mest ingenting. Det ser jag fram emot.

Så. Ser jag ut som en fröken?


Socks. Freddie.

Har världens skönaste strumpor på mig. Rena är dom också. Woho! Fin pose. Och fin Freddie. Nu ska jag jobba.


Hej.

Vet ni vad? Jag tvättar. Så jävla glammigt, va!? Inte riktigt likt mig dock, men det måste bli gjort. Egentligen är det inte så jobbigt att tvätta men det finns bara en tvättmaskin, jag bor högst upp och vi har ingen hiss. DÅ blir det helt plötsligt jobbigt. Tänkte plugga och göra lite andra grejer ikväll mellan tvättfixningen. Blir nog bra. Är ensam ikväll så ska verkligen ta vara på tiden. Kanske ska börja med att duscha, fixa naglar och hår? Oh. Bra idé.

Hejdå.

Style by Tara


KALLT

P dushar. Jag fryser. Jag vill bara hem nu. Ja, jag vet att vi båda kan spela när vi är här. Ja, jag vet att det är kallt och att vi måste gå hem. Men fan. Jag vill bara hem. Sovit hemma hos P så mycket på sista tiden så att jag nästan blir galen alltså. Min egen säng är så underbar, som en nära nära vän. Jag saknar den.

Vi kan talas vid sen. När jag är varm. Och hemma.

TISDAG

Jag har världens finaste armband. Gjort på jobb. Så 2011.

Jag har världens finaste pojkvän som egentligen orkar men ändå följer med. För nu ska jag in till stan och möta upp honom för middag. (Sista dagen innan jag kör på med nutrilett så blir mcdonalds!)

Jag har ett härligt, men ibland påfrestande, jobb. Underbara människor är dom, hela högen!

Vi hörs sen.
CIAO.

Ps. Jag hade en riktigt jävlig mardröm inatt. Sadface.

Ps2. Minen på bilden <3 tardness is great.