andromeda

Stöter ni på någon som nickar andromeda på internet så kan det vara jag! Ja, det är helt sant, Bam är samma person som andromeda. Så nu tycker jag att ni skaffa linnet här nedan, för vi vet ju alla att ni älskar mig!
Här finns dem!



Shoes.

Tygskor och ballerinas. Gärna kombinerat. Gärna billiga - så att man kan köpa flera par! Här är några tips från Skopunkten! Väldigt fina, om jag själv får säga det. När jag blir frisk får det bli en runda in om den affären också.




Feber

Ligger sjuk med feber sedan igåreftermiddag - därmed superkass uppdatering. Well, now you know. Återkommer lite senare idag, ska bara piggna till lite. Försöka få i mig lite mat i allafall. Puss

JEANS

I vår och sommar kommer jag först och främst att använda kavaj och jeansjacka när jag springer rundor utomhus. Min jeansjacka (eller ja, jag hittade den i mammas garderob...) är ganska ljus, ljusare än de på bilden här under. Personligen så tycker jag att jeansjackan ska vara sådär vårigt halvkort och ljus-mellan-mörk spelar ingen roll.

Dessa kommer från H&M och är två bra budget-alternativ.



50 sanningar

Var inne på Sandras blogg och läste hennes 50 sanningar. Blev lite inspirerad och tänkte själv skriva ner lite grejer om mig. Gör du det också!

1. Jag har sparat på det mesta, som liten då. Klistermärken, bokmärken, frimärken, pokémonkort.... listan kan göras lång.
2. Jag ÄLSKAR läsk, mest av allt Coca Cola.
3. När jag är ensam så slickar jag på chipsen innan jag äter dem. Varför? Godare ju!
4. Jag kan verkligen iiiiinte sjunga.
5. Jag brukar bli beskriven som väldigt 'ghetto' och 'blatteaktig' av många kompisar. Detta upplever även människor som pratar med mig på internet.
6. Jag har växt upp med min mamma och bror. Som liten så bodde jag varannan helg hos pappa, men det slutade jag med sen.
7. Jag tycker att man kan skämta om det mesta, så länge man inte går för långt.
8. Jag är väldigt dålig på att hålla ordning.
9. Jag är dock väldigt bra på att slösa pengar...
10. Under min livstid så har jag haft en hund, som även var min bästa vän, Pontus. En coccer-spaniel

11. Jag älskar att skriva. Nowadays blir det dock inte lika mycket längre. Tyvärr.
12. Jag gillar att spela datorspel. Väldigt mycket. Och ju aggressivare, desto bättre.
13. Badboys eller G33ks? Can't decide, jag är galen i båda!
14. Ligger hyffsat höger på den politiska skalan, medans vissa av mina åsikter är väldigt 'vänster'.
15. Vitt vin? Can't stand it.
16. En film som jag aldrig tröttnar på är Lejonkungen.
17. Jag har bott på barnhem.
18. Får en klump i magen när det ringer och jag inte känner igen numret.
19. Väskor och skor är min modepassion.
20. Jag skulle aldrig kunnat klara mig utan min dator och internet.

21. Jag gillar Antikrundan (är jag 65 eller!?) och Biggest Loser. Snacka om motsatser.
22. Jag tycker att Bingo-Lotto ska ta tillbaka BingoBerra.
23. Jag älskar Malmö mer än någon annan svensk stad jag varit i.
24. Jag irc'ar. Eller irkkar som man kan kalla det om man vill.
25. Christian Louboutins skapelser får mig att rysa.
26. Jag vill verkligen till New York någon gång!
27. Jag litar inte på psykologer eller socialen.
28. Jag är väldigt kall av mig, speciellt mina fötter.
29. En typisk bam-sak är att kolla på samma film om och om igen, bara för att den är bra. En gång så kollade jag på Save the last dance om och om igen i nio timmar.
30. Champagne? Mums! Annars? Öl!

31. Min favoritfärg är svart.
32. Killar gillar mig mer än tjejer gör. Oftast.
33. Jag gillar killar mer än tjejer. Oftast.
34. Förr så grät jag sällan. Nu gråter jag till vartenda jävla film. Almost.
35. Jag har funderat på att börja kolla på säsong ett av Våra bästa år, för att se hur lång tid det tar att se alla avsnitt som sänts sedan 1965.
36. På tal om TV. Jag kollar sällan på TV (laddar hellre ner eller web-tv) men när jag väl sitter där, så kan jag fastna hela dagen.
37. Jag ogillar verkligen TV-shop, radioreklam och 'lek-program' där man ska gissa orden.
38. När det gäller träning så tycker jag mest om att springa. Ensam ska jag vara, med ipod då.
39. Jag älskar kor. På avstånd.
40. Av de svenska modetidningarna så tycker jag att Elle är bäst. Annars läser jag gärna Illustrerad Vetenskap.

41. När jag börjar gilla en låt så spelar jag den på repeat tills den inte är lika bra längre.
42. Jag tror att jag är sockerberoende.
43. Snus är något av det äckligaste jag vet. Tillsammans med snor.
44. Jag önskar att jag hade tid att vara mer politiskt aktiv.
45. Jag HATAR skräckfilmer. Blir så jävla rädd.
46. Jag tror att A's och mina barn kommer att se ut som små persiska prinsar och prinsessor. Precis som A gjorde när han var kid.
47. Jag blir jävligt lätt arg/sur.
48. Jag har inga problem med att gå ensam genom stan mitt i natten. Så länge som jag vet vart jag är.
49. Jag skäms över människor som säger "Jag bryr mig inte om politik."
50. Jag tror att Kina redan är världens nya supermakt (då de har kontroll över USAs ekonomi pga lån osv).


Wow. Done. Frågor på det?

Ps.
Uppdateringen ikväll/imorgonkväll kommer att bli ganska kass. Därför kastar jag in flera inlägg nu på dagen. Puss.

It's a beautiful day

Ibland dyker det upp en helt underbar dag där allt bara stämmer - stora som små saker. Igår var en sådan dag. Det började med att jag vaknade upp runt sju tiden - helt utvilad. Solen sken utanför, och inte nog med det: våren har kommit till Skåne. Ingen mer vinter! Jippie.

Jag hade förväntat mig en ganska dålig dag, om jag ska vara ärlig. Jag skulle förbi Universitetsbiblioteket i Lund för att lämna böcker som var (två månader!) sena, för att sedan fortsätta mot tandläkaren. Jag var helt säker på att jag först och främst skulle få hög (!!) böter för att sedan få en utskällning för att jag inte skött tandställningen som jag borde ha gjort. MEN...

...jag hade ju en bra dag igår. En utomordentligt bra dag, till och med. Då får man varken böter eller utskälllningar av tandläkare. Man får till och med pengar på kontot! Hade helt glömt bort att det var den tjugofemte igår. Jippie. Så, vad hände mer? Jo, man får tydligen inte böter på Universitetsbiblioteket om någon annan inte velat ha boken - och min tandläkare var sjuk så jag fick en tandhygienist-vikarie. Som bara fixade till lite snabbt i min mun, för att sedan ge mig en ny tid.

På vägen tillbaka mot centralstationen i Lund så njöt av livet, knappt någon smärta och solen i ögonen. Och så frös jag inte! Inte alls! För att göra dagen ännu bättre så hade jag och pojkvännen picknick (med filt runt oss, det är ju inte sommar än, det vet till och med jag) i parken. Underbart.

Jag funderade på att ta en lott, testa min lycka. Men jag är feg. Lite för feg ibland, kanske?





Filmer jag måste se (tips!)


Mot Lund

Nu blir det ett besök (antagligen med en utskällning) hos tandläkaren i Lund. In om på Universitetsbiblioteket också... hrm. Ska jag ta tåg eller buss? Dagens största fråga.


Vi hörs sen chicas y chicos. Pussar!

HEHEHEHE.
Varmt nog för converse nu!



Twiggelido

Twiggy är en sådan inspirationskälla. Hennes vackra ansikte med de enorma ögonen bländar mig varje gång. Kan spendera timmar med att bara stirra på henne. She's not a inspirationblogger, but she still deserves a place!






Världens vackraste man - alla kategorier - alla tider


Jag minns...






Bye

Mot sjukhuset! Minst sagt nervös, men det kommer nog gå bra. Det måste jag intala mig, annars ramlar jag av stolen av nervostitet. Ingen större grej jag ska göra egentligen, men det känns ändå jobbigt att lämna ut sin kropp till en annan människa så som man tvingas göra. Men allt för att få en fungerande kropp, ett liv man kan leva och inte bara klara av att stå ut med.

DET LÖSER SIG, som min pojkvän brukar muntra upp mig med. Och vet ni vad? Det gör det.


Flyplats, Tyskland. Sevillaresan 08. Jag och pojkvän. Våra fötter då;d


Brills




Russian Doll

Gotta love her clothes, speciellt outfiten med stay-ups. Snacka om att jag ska copya det när det blivit lite varmare här i Skåneland. Skulle mer än gärna lagt vantarna på hennes smycken, ringarna främst. Mums! Check it out here.





Words by Freddie Mercury


Boya!

Hade en väldigt trevlig och rolig kväll igår. Middag och sms-roulette stod på schemat... jag gav upp när det skulle ha skickats ett väldigt pinsamt sms till pappsen. No-no-no blev det på det. Minst sagt en rolig kväll.

Idag ligger pojken sjuk så tänkte ta hand om honom parallellt med plugg. Vi får se hur det går med det.

Nu är helgen slut, det som är det bästa med att plugga distans. Jag måste inte upp innan solen imorgon! Dyker upp lite senare, puss på er. 

Ps.
Bjuder på en bild från December.


And off I go

Boya! Nu ska jag kasta på mig lite smycken sen bege mig ut. Ututut, när var jag senast ute från lägenheten? När åkte jag tåg senast? Nervös? Yes! Men en av mina närmsta vänner är hemma på besök från Tyskland - då får man förbise sin smärta för att vara där och krama ihjäl idioten :)

Ha en underbar kväll, vänner.


MONEY


Sömnproblem


Cardtrick

Magi. Trollkarlar. Harry Potter. I love it. Men främst av allt - riktigt grymma korttrick. This guy is one of the best. Och jävligt rolig också. Check it out!



Tips: Daisy

Parfymer - alla dessa dofter som i affären kan göra en helt yr, av två orsaker. Först och främst så gör alla testsprut så att luften blir svår att andas in, och för det andra så är det så himla svårt att bestämma sig. Vilken ska man välja?

Jag tycker att det är jättesvårt att välja parfymer, de senaste tre åren har jag blivit helt galen i tre stycken - varav två jag äger nu. Jag har hellre få favoriter än flera, billiga parfymer som är "okej".  Här kommer min absoluta favorit av de jag har. Marc Jacobs Daisy. Jag fick den av pojkvännen i julklapp och blev superglad. Velat ha den vääääldigt länge nu (sedan den kom ut, faktiskt).




Fade to Black

På bloggen FADE TO BLACK hittar man en tjej med underbar känsla för stil. Det är mycket mörkt, men absolut inte dystert utan snarare lite galet. Nåja, tolkningen är upp till var och en, här får ni några smakprov.








Emerad

Humor på hög nivå, den här snubben är riktigt rolig. Och man måste ju bara älska hans hår! Enjoy


Ögongodis/There are no words

This man is AMAZING.
If you say SEXY - I say Jordan Paul D.
Hitta honom här.







Ballons






källa: http://lookbook.nu/look/564225-Hideaway


I know


Var är du sommar?

Åhhh, nu vill jag verkligen ha sommar! Dör av längtan. Sena kvällar i parken, spontana utflykter, sol, bad, vänner, roadtrips med bror och så vidare.




Visste du att...


x Hormonet oxytocin får oss att minnas ansikten, enligt schweiziska (jobbigt ord att stava!) forskare.

x Världens minsta robot är bara lite större än en E-coli bakteri. Vad en sådan är bra till? Man hoppas att en i framtiden ska röra sig i kroppen och avlägsna åderförkalkning.

x Avverkningen i Amazonas minskade med 45 % från 2008 till 2009. Första minskningen sedan avverkningen började.

x Vad mamma än säger så är det inte farligt att svälja tugummi - så länge man inte gör det för ofta. Småbarn klarar dock inte alltid av godissorten.

x Ordet 'dator' används sedan 1980-talet. Innan dess hade maskinen flertalet olika beteckningar, så som 'matematikmaskin' eller 'elektronhjärta'. (Även 'data' användes, något som idag anses som felaktigt i de flesta datorkunnigas öron. En dator innehåller dock data.)

x Man rodnar för att nervsystemet vid starka känslor skickar ut ett meddelande i kroppen. Temperaturen stiger och det det uppvärmda blodet skickas till de platser där de snabbast kyls ner - man rodnar - ansiktet och halsen.

x Isbjörnen är idag det största rovdäggdjuret på land - och miljöförstöringen håller på att utrota arten!

x Världens första mentalsjukhus (Bethlehem, London) öppnades år 1377. Under 1700-talet var sjukhuset en turistattraktion där folk kunde betala för att kolla på de nakna sjuka som var fastkedjade.


Källor: Ill. Vetenskap. Nr 3&4/2010

Lugn och ro

Nattnattnatt.

Det är något vackert med det mörker som faller kvällstid när våren närmar sig. Det dystra från vintern är borta, istället för depression inger natten ett sorts hopp. Uppbackning när det blir jobbigt, omfamningar när det blir kallt, tröst när tårar faller.

Min mörkerrädsla försvann när jag var i tio års åldern. En kall snöig vinternatt, mitt ute på motorvägen, mitt inne i skogen. Vi gick och gick och gick. Det kändes som en evighet men varade egentligen endast i ett par timmar. Helvetets timmar, men det då så hemska mörkret visade mig ljus. Tröst. Kärlek. Man kan inte lita på människor, men mörkret och dess respektingivande lugn finns alltid kvar.

Var som helst på jorden, fattig som rik - den dagliga fighten mellan dag och natt får alla uppleva. Om och om igen. Jag uppskattar sommarens långa dagar, det måste jag erkänna. Men det lugn nattens mörker ger mig finns annanstans att finna.

Chipslove



Lev så här

Ordspråk är viktiga, bra och roliga. I många fall. Något att leva och sträva efter.  Bäst av de alla tycker jag ändå att detta är;


h&m


Hos mammsen

Boya! Var och träffade alla barn på jobb tidigare idag. De är så himla söta allihopa, och mina kollegor är de bästa som finns. Blir så glad när människor runt mig är så fina och förstående. Blev en runda förbi biblioteket sedan, en jävla massa böcker drog jag med mig hem. Fysik och kemiböcker, så inget roligt alls. Eller nåja, intressant men inte kul.

Nu ska jag dock plugga in en massa i hjärnan min. Först ska ni få se hur fin pojkvännens skjorta enkelt kan bli en vardag som denna. Själv så ser jag lite sliten ut.






I love oldschool


Hell

Just nu så går jag runt med en så pass svullen mage så att jag ser ut att vara gravid i fjärde månaden. Smärtan är outhärdlig vissa stunder och jag trycker i mig massa tabletter för att dämpa den. Tabletter som ger mig biverkningar som illamående och eksem över hela kroppen. Det kliar! Som att det inte vore nog med detta, så har jag även fått en för jävlig urinvägsinfektion. Yes! Och läkarna drar bara ut på tiden.

Här har ni anledningen till att jag inte är speciellt aktiv just nu. Jag vill inte klaga så därför kommer jag att välja att vara tyst när jag inte har något trevligt och glatt att säga. I hope you guys understand. Love.

Här får ni en fin bild med ett fint minne. Sevilla 08 - me and mah man!



Underbara människor

Oj, vilken dålig bloggare jag varit i helgen. Men så får det helt enkelt vara när man har en massa andra planer som håller en ifrån datorn. Till exempel så har ju pappa fyllt år idag.. eh.. igår blir det. 52 hela år! Så blev restaurangbesök med pappsi, pojkvännen och två nära släktingar. Väldigt trevligt och himla god mat.

Och blommorna! Ni vet de jag nämnde i förra inlägget? Ni får en bild på dem imorgon, men jag blev så himla glad när jag såg vem de var ifrån. Barnen och mina kollegor på jobb! Blev helt gråtfärdig när det stod att de hoppas att jag blir frisk snart. Att jag sedan kom hem och hittade ett vykort från min nära vän Oskar som är i tyskland gjorde dagen mycket mer underbar. Grät en massa glädjetårar över att jag har så fina människor omkring mig. Det gjorde verkligen min dag.

På tal om det. Vi alla borde bli bättre att vi uppskattar folk runt omkring oss. Blommor och ett vykort fick mig lyckligare än på länge. Smärtan kunde inte röra mig i ryggen! Att överleva och leva är inte samma sak, och lycka är en stor del av att leva. Och det är inte svårt att ge någon annan en liten lyckopuff! Puss på er.







Blommor

Nu ska jag snart hem till mitt eget ställe, varit hos mamma och hälsat på. Inte sovit en blund inatt. Jävla smärta. Fick ett samtal från en blommaffär om att jag ska få lite blommor. Nu undrar jag - vem kan dessa blommor vara från? Återkommer senare! En rolig överraskning om inte annat.

Här får ni en fin låt att inleda dagen med


Benny Lava

Denna videon kollade jag och mina klasskamrater massor på i gymnasiet - vi tyckte helt enkelt att den var hilarious. Både på gund av dansen (whats up with that!?) och den så kallade översättningen. Jag vet inte hur många gånger jag har gått runt och nynnat och kommit på mig själv med att sjunga Benny Lava...

Here you go. Nu ska jag försöka hitta låten någonstans - jag ska ha den som ringsignal. Då blir jag ju glad vem det än är som ringer.


Sagt idag






"Mitt hår ser ut som Nagasaki"
-
Bam





På tal om rökning


"Smoking killed me"

aftonbladet kan man idag läsa om Albert ’Dick’ Whittamore. Dick var under större delen av sitt liv rökare, och dog som 85 åring av lungemfysen, en sjukdom som oftast rökare får. I sitt testamente hade Dick skrivit att bilen på begravningen skulle prydas av texten ’Smoking killed me’.  Ab skriver att Dick ”pekade ut sin mördare”.

Vad jag anser?

1.       Rökning dödar, det håller jag med om, men rökaren gör ett aktivt valet att sätta ciggaretten i sin mun, vilket i mina ögon inte gör själva ciggaretterna till mördare. I så fall så tycker jag att rökningen är ett verktyg och rökaren begår självmord.

 

2.       Dick var 85 år gammal. Kanske skulle han blivit 100 år gammal utan ciggaretterna, kanske skulle han blivit 85. Vem vet? Men nån gång får man acceptera att man är gammal och kommer att dö istället för att skylla sin död på ciggaretter som man frivilligt tagit in i sitt liv.

 

Jag propagerar verkligen inte för rökning, men jag tycker ändå att det är den fria människans val att röka eller inte. JA, det är farligt, som så många andra saker här i världen. Men att kalla ciggaretter, ett ting, för mördare – det är lite väl att ta i, enligt mig.

Här är artikeln, där även bilde är lånad.


Böcker

Nu har jag varit på Akademibokhandeln och hämtat ut mina dyra böcker, men när jag kom in så märkte jag att det var bokrea. (Nåja, har vetat det sedan starten, men undvikit affären i respekt mot plånboken). Dock så tog jag upp en tradition jag brukar ha under bokrean. Att köpa en eller flera historieböcker, ett av mina storia intressen. Idag blev det Världens historia i årtal - från 1500 till idag. Endast 70 riksdaler.

Nu blir det med historia med Antikrundan. De visade precis tre böcker om Olympiska spelen med mer än 400 autografer av medaljörer, inklistrat i boken, sträckt över 50 år. Helt unika i sitt slag och värda upp emot 100.000 kronor. Nu ska jag fortsätta kolla.



Inte på toppelitopp

Godmorgon?

Har legat och kopplat av i sängen tills nu, är verkligen inte på topp idag. Var hos läkaren igår, och innan jag gick dit skulle jag ta lite tabletter, som jag senare mådde illa av. Hoppas verkligen att det är anledningen till att jag mår dåligt, jag brukar ju få ganska grova biverkningar av mediciner. Därför brukar jag ofta undvika alvedon vid huvudvärk - jag räknar nästan med att få ont i magen eller något av dem. Det suger ganska rejält kan jag säga, speciellt just nu när jag blir itryckt massor med piller från och till. Typiskt, liksom.

Nu ska jag dock försöka piggna till med en dusch. Måste in till stan och hämta några böcker som jag måste ha till juridiken. Skulle ha åkt hem till en kompis idag, men ifall det inte är biverkningar och något annat så vill jag inte smitta henne. Böckerna måste jag dock ha! Tur att det bara tar sisådär tio minuter för mig att ta mig till affären.

Kram på er.


Ps. Så här ser mitt hår EGENTLIGEN ut. Hihi.










DJ Earworm

Fick denna länkad av en kompis. Vilken häftig idé, till att börja med! Ta en MASSOR med låtar och mixa ihop någon rad här och där med varandra till en hel låt. Låter som en omöjlig uppgift att göra bra. Men jag måste säga att denna låten är en riktigt härlig pepplåt. Enjoy.




Allergier?

Tjosan. Här sitter jag och läser om massa konstiga allergier på Aftonbladet. (Här finns artikeln) Enligt nyhetssajten finns den en hel del konstiga och minst sagt jobbiga saker man kan vara allergisk eller överkänslig mot. Vad är det då för konstiga saker AB tar upp? En del värre och mer otroliga än andra...




Vatten tror jag inte ett dugg på att man kan vara allergisk mot, vi har ju massor med vätska i kroppen och kan ej heller överleva utan vårt kära vatten. Kanske mot något ämne som finns i vissa sorters vatten? Det är ju möjligt.

Dock så har jag sett en dokumentär om människor som 'flyr' från städerna och bor mitt ute i skogen av anledningen att all ström i staden får dem att bli sjuka. Låter nästan som att det är samma som mobiler, som nämns i listan. Men icke sa nicke - för det är nickel, enligt AB. De skriver att det är nicklet i luren som gör människorna sjuka. Jag skulle dock kallat det för nickel allergi.

Vara allergick mot träning? Ja, tack, gärna ibland. Älskar att springa och röra på mig, men gud vad skönt att ibland få ha en bra ursäkt att slippa idrotten i skolan förr!

Hrm, så, vilket är värst? Och tror ni på detta?


Jag minns...

Jag minns när Dakota Fanning var en liten kid. Så här vacker är hon idag.



Carl and Ellie's life

Såg filmen Upp häromdagen, och jag måste säga att det var en väldigt vacker och sorsen historia, samtidigt som den var rolig. I början får men se hur Carl och Ellie möts som barn och hur de klickar direkt. Hur deras liv blir? Check it out. Jag började att gråta, men sen är jag en cry baby när det gäller filmer också.


Inte än, inte än...

Kom precis hem från ännu ett (hemskt) läkarbesök. Ett besök som i mina ögon var alldeles för långt, jobbigt och smärtsamt. Men vad gör man inte för att kunna leva ett normalt liv utan att gråta av smärta varje dag?

Till slut satt jag och tog blodprov - tre gånger fick de sticka mig för att få ut mitt blåa blod. Höhö. Ser ut som en pundare nu, stick överallt. I alla fall. Min mage är svullen av all smärta så jag lägger handen på den. Då frågar sjuksköterskan. Har du en bebis i magen?

Erm. Tack?


Jag önskar att...

Just nu så önskar jag att...

x det vore juni och inte snöiga mars

x att coca colan brevid mig var kall

x att min pain var borta

x att jag skulle kunna sova

x att jag skulle ha råd med en hund (som en bror till Indie)

x att jag gjort fysik och kemi-arbetena bättre

x att Freddie Mercury inte var död

x att jag inte börjat skriva denna listan för den vart tråkig.





Random bild


Fem minuters text

Title: Löften är till för att hållas

alla de sömnlösa nätter
jag sitter i min ensamhet
skriker jag ut hans namn

den gången för länge sedan
la han sin hand på min
och sa
lämna mig aldrig, lova mig det

den natten för många år sedan
gav jag honom min kropp och själ
jag lovade att älska honom för evigt

fastän han idag lever finns han inte kvar
långt där inne vill jag finna den man
jag älskade då

hur jag än letar finns han ingenstans
men jag lovade att stå bakom honom
genom allt det mörka
jag lovade att dö vid hans sida
utan att tveka

och detta löfte skall nu hållas
han håller i min själ
och jag äger hans hjärta
denna lojaliteten skall nu testas
för att bevisas vara sann


Missfall = mord?

Här kan man läsa om att delstaten Utah i USA vill tillåta en lag som gör vissa sorters missfall till en kriminell handling. Varför? De vill stoppa illegala aborter som de annars ej kan kontrollera. I lagförslaget står det att gravida kvinnor ej heller får ta ett glas vin, gå på halt underlag eller åka skidor. Lagen har än så länge blivit framröstad i delstatsparlamentet men det krävs ett godkännande utan guvenören innan den kan börja användas.


Lagen gör varje gravid kvinna som får missfall potentiellt skyldig för mord, säger Missy Bird, chef för Planned Parenthood Action Fund of Utah, till kan man läsa på ovannämna länk.


Då lagen kom till efter att en ung flicka betalat en man för att misshandla henne för att hon skulle få missfall i sjunde månaden, och att flickan (en sjuttonåring som begår en sådan handling har ej blivit kvinna än, i mina ögon) ej kunde dömas till något brott är egentligen irrelevant. En enstaka händelse ska ej påverka så pass mycket man skapar en så ogenomtänkt lag.


Självklart ska flickan kunna bli straffad för att ha försökt ha tagit livet av sitt ännu ofödda barn, som senare föddes och adopterades bort, men jag anser inte att skapandet av en lag som förbjuder gravida att gå på halt underlag är den rätta vägen att gå. I mina ögon är flickans agerande ändå ett mordförsök, men det är inte säkert att USA:s mordlagar håller med mig på den punkten. Dock så kanske det är ett sätt att gå alla till mötes – ändra lagen så att en sådan här handling är olaglig.


Det är även väldigt viktigt att man skyddar alla de kvinnor som till exempel lever i ett våldsamt förhållande eller har missbruksproblem eller dylikt. Att åka skidor och gå på halt underlag är även något som, enligt mina värderingar, borde vara tillåtet – även för en gravid kvinna.





Nelly

Hej!
Som de flesta klädgalna tjejer redan vet så har Nelly fri frakt fram tills onsdag och jag hittade fyra fina klänningar som jag gärna skulle klickat hem om plånboken också velat det. In och kolla läget ni också, vett jag!



Kryddflickor

Jag minns... när vartenda liten tjej gick med magtröja och det man drömde om var att se ut som ens favorit i Spice Girls. När man antingen var som sockersöta Emma, kaxiga Geri, sportiga Mel C, snygga Victoria eller coola Mel B. När man kunde koregrafin till Stop och man hade sett Spice Girls-filmen. Mer än en gång.

Jag minns när ett fåtal band tog över hela världen, och jag minns hur viktig musiken var för sjuåriga mig redan då, 1997.



En lite nyare video, men vi minns väl alla movesen?


Lyrical death



Den politiska kartan och allt krångel runt omkring

Jag har så mycket jag vill skriva om, diskutera. Men jag antar att det inte är vad ni vill höra. Fast det har kanske inte med saken att göra? Bloggen är ju egentligen som en dagbok, med de delar ur mitt liv som  jag väljer att plocka ut och visa er. Till exempel vad jag vill ha, vad jag tycker om, inte tycker om och så vidare. Därför borde ju allt det politiska som jag funderar över varje dag också få en plats här. Alla de artiklarna i tidningarna jag blir rasande över, eller kanske glad av. Hur som helst, så är det ju ändå min lilla sida, det hära. Bams lilla box.


Först och främst så vill jag säga att jag hatar dagens partisystem, som jag tror kommer att förändras mer och mer inom en snar framtid. Det har redan börjat, gränserna suddas ut, åsikter dras mer och mer ut över partierna. Snart är det inte bara höger och vänster, det är upp och ner också. I och med att både miljö och teknik blir mer och mer viktigt för vårt samhälle och dess invånare, så kommer dessa ämnen även bli mer relevanta för våra politiker. Så enkelt är det. Vad folk än säger, fastän vi alltid inte håller med om vad regeringen (vilken det än är som styr) så kommer (oftast, undantag så som FRA och IPRED) de lyssna om en stor del av invånarna i landet vill en viss sak. Till exempel att vi ska bli mer miljövänliga. Sen om det handlar om att vinna röster eller något annat, det är irrelevant. Så länge som de anpassar sig efter folkets vilja.


Det blir svårare och svårare att ’välja’ ett parti man vill stå bakom. Det dyker ständigt upp nya eller ännu en gång aktuella frågor beroende på bland annat läget i världen, så som krig och ekonomi. Personligen så känner jag mig väldigt splittrad ibland, vart står jag? Jag vet ju vad jag vill, vad jag tycker, vad jag anser är rätt och fel. Men vart på den politiska kartan passar jag in? Ingenstans, egentligen. just för att det är så vitt och svart som höger och vänster. Och hur vet jag att dessa ’lösningar’ som partierna lägger fram kommer att fungera. Hur vet någon det?


Det är som en djungel, men jag krånglar mig hellre igenom den än säger de värsta orden jag vet om just detta;
Nej, jag bryr mig inte om politik.