Tele2- och Postenfiasko


I slutet av aprilmånad förbeställde jag en mobiltelefon inkl. nytt abonnemang från Tele2s webbutik. Mobilen skulle komma fram runt den 12 maj. Då de endast skickar varor till folkbokföringsadressen och jag stod skriven i Malmö (men bor sedan förra året i Stockholm) så kontaktade jag Tele2 cirka två dagar efter beställningen. Jag sa att jag skulle ändra min folkbokföringsadress samma dag och frågade om det gick att ordna så att mobilen ändå levererades i Stockholm. Personen jag talade med garanterade att telefonen skulle komma till Posten i Stockholm, han antecknade det bland mina uppgifter. So far, so good.

Fredagen den 13 maj fick jag ett sms med de fyra siffror som behövdes för att hämta ut mobilen från Posten på Malmborgs, Mobilia i Malmö (!). Det krävdes legitimation för att hämta ut den och jag var drygt 60 mil norrut. Två veckor hade jag på mig, sedan skulle paketet enligt standardföreskrifter skickas tillbaka till avsändaren, dvs Tele2. Jag ringde både Tele2 och Posten för att kunna lösa problemet och det enda jag, tydligen, kunde göra var att åka till ett Posten-företagscenter i Stockholm och ordna en fullmakt så att någon nere i Malmö skulle kunna hämta ut telefonen. Det var fredageftermiddag och jag jobbade på pass länge att jag fick vänta med att åka iväg på detta ärende till måndagen.

Måndageftermiddag åkte jag in till Postens företagscenter på Sveavägen i Stockholm. Där fyllde jag i ett formulär med mina och min mammas uppgifter, då hon kunde hjälpa mig. Jag frågade även kvinnan som arbetade på företagscentret när fullmakten skulle vara framme och min mamma skulle kunna hämta ut paketet. "Imorgon, jag går och registrerar denna på direkten", blev svaret.

Men icke. Min snälla moder åkte iväg för att göra mig denna tjänst, men hon blev nekad paketet. Anledningen var att fullmakten inte kommit fram. Lite mer än en vecka senare var mamma tillbaka, men samma sak då. Inget paket. Denna gången ringde personalen både till en postcentral eller liknande i Malmö (Dalaplan) och till företagcenter i Stockholm. Ingenstans fann de fullmakten eller något spår av att en sådan funnits. Istället lovade den trevliga kvinnan på Malmborgs att behålla paketet några dagar extra istället för att skicka tillbaka det. 27 maj skulle det egentligen returneras, men hon skrev en stor lapp och la på paketet där det stod att jag skulle hämta det 2 juni och att det därför inte skulle skickas iväg före det.

Idag, den 2 juni är jag i Malmö och åkte därför till Mobilia i förmiddags för att hämta min efterlängtade mobil (som jag redan betalar av). De hittade inte telefonen. De hade alltså inte paketet. Efter en lång diskussion så fick jag svaret att de inte kan göra något utan HELA kollinumret (mer än man behöver när man ska hämta ut ett paket i vanliga fall). Det fixades fort med ett samtal till Tele2 kundtjänst men ändå så löstes ingenting. Det visade sig att någon som arbetar på postavdelningen på Malmborgs, Mobilia har valt att strunta i den stora lappen med instruktioner och har därmed returnerat paketet till Tele2s lager eller liknande i Borås. Jag får ett kvitto på detta och får sedan gå vidare till nästa steg.

Hur, var och när ska jag få min telefon? Det är egentligen det enda jag vill veta. Raka och ärliga besked.

Jag kommer snabbt fram till en riktigt trevlig kille när jag ringer till Tele2s kundtjänst. Tyvärr så kan han inte göra mer (fastän han verkligen försöker) än att ge mig telefonnumret till Tele2s webbutik. Det är röd dag, dvs webbutiken har stängt. Jag får ringa imorgon och jag hoppas verkligen att det löser sig.

Jag hoppas att jag får telefonen till STOCKHOLM denna gången och att jag slipper en massa strul, lögner och bortförklaringar. Jag hoppas också att jag slipper betala för denna månaden då jag inte har kunnat utnyttja abonnemanget (och telefonnen för den delen). Jag har den senaste månaden använt en telefon som inte fungerar som den ska och idag står jag helt utan. Oacceptabelt då jag måste kunna ringa samtal till till exempel mitt arbete. Skulle jag inte ha kommit till en så trevlig kille i kundtjänsten hos Tele2 tidigare idag så skulle jag med stor sannolikhet sagt upp mitt abonnemang och bytt operatör. Jag förstår absolut att det är ett företag och inget magiskt abra kadabra - de kan alltså inte göra vad som helst men samtidigt så tycker jag inte att de ska garantera sina kunder saker de inte kan hålla. Jag har varit kund hos Tele2 sedan 1999 och detta är första och sista gången jag köper en telefon via deras webbutik.

Samma sak gäller egentligen Posten. Det är inte första gången jag har problem men detta tar priset. Inte nog med att paketet försvann, jag fick information som inte var korrekta - utav människor som arbetar på Posten och därmed ska kunna sitt jobb. Jag är extremt besviken och tvivlar på att jag på väldigt länge kommer att skicka efter saker som inte kan skickas via något annat än Posten. Människorna som tog hand om ärendet på Malmborgs var väldigt vänliga, men jag hoppas verkligen att de tar ett snack med den personen som skickade paketet vidare. Man måste kunna läsa om man ska arbeta på Posten.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback